محتاج مساعدتكم يشباب

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل

محتاج مساعدتكم يشباب

مُساهمة من طرف game_maker في الأربعاء يناير 29, 2014 1:39 pm

السلام عليكم انا عضو جديد معاكم ارجو ان افيد كل الشباب بقدر ما استطيع .
معلش انا كنت محتاج مساعدتكم فى امر معين وهى كيفيه غلق المراحل يعنى مش هعرف العب المرحله قبل ما اكسب فى المرحله السابقه
انا شفت الموضوعه دى 
http://www.learngm.com/t152-topic
بس مش فاهم فمعلش يشباب وارجو من الادمان او اى حد انو يشرحلى باستخدام الكود وليس عن طريق الايكونات الجاهزه 
ومعلش تفضل ان تشرح بالفيديو او بالشرح العادى عادى على شان الموضوع دى محتاجه ضرورى وشكرا
avatar
game_maker
 
 

الجنس : ذكر
عدد المساهمات : 18



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

رد: محتاج مساعدتكم يشباب

مُساهمة من طرف game_maker في الأربعاء يناير 29, 2014 3:40 pm

بليز يشباب محتاج ردكم ضرورى
avatar
game_maker
 
 

الجنس : ذكر
عدد المساهمات : 18



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

رد: محتاج مساعدتكم يشباب

مُساهمة من طرف ALMEHMADI في الأربعاء يناير 29, 2014 8:19 pm

تبشررر... مايهمك..خلك معي..
أولا/ تسوي  spr_level
اضف مجموعة سبرايتات (أرقام مثلا)ا للتي تمثل المراحل. > طبعا كلها في سبرايت وحده..
ثانيا/ تسوي obj_level
في الـ creat
image_speed = 0
في الــ step
 
الكود:
switch (level){
       case 0 :{ image_index = 0; break; }
       case 1 :{ image_index = 1; break; }  
       case 2 :{ image_index = 2; break; }

ثالثا / في حدث الضغط على الماوس لأوبجكت obj_level
أقصد الحدث اللي يسويه اللاعب عشان يبدأ المرحلة
تكتب الأكواد هذي
الكود:
switch (level){
  case 0: {
      if (global.LEVEL_UNLOCKED >= 1){
       room_goto(room1);
       }else show_message("THIS ROOM NOT UNLOCKED");
       }break
       case 1: {
      if (global.LEVEL_UNLOCKED >= 2){
       room_goto(room2);
       }else show_message("THIS ROOM NOT UNLOCKED");
       }break
       case 2: {
      if (global.LEVEL_UNLOCKED >= 3){
       room_goto(room3);
       }else show_message("THIS ROOM NOT UNLOCKED");
       }break





رابعا / تروح للروم وتحط اوبجكت obj_level
طبعا على عدد المراحل اللي هي نفس عدد سبرايتات الأوبجكت..
خامسا / بعد ماتحط الأوبجكتات تبدأ من أول وحده تكتب في الـcreation code
level = 1
واللي بعدها
level = 2
وهكذا..
خامسا / تسوي اوبجكت تسميه مثلا.. obj_data
طبعا هذا الأوبجكت بدون سبرايت.. فقط ضع فالــ creat
الكود:
global.LEVEL_UNLOCKED = 1;

 أخيراا.../
الحدث اللي يصير عشان ينهي المرحلة الأولى وينتقل للي بعدها .. مثلا يصطدم في علم.. راح تكون كاتب كود الانتقال للروم التالي اضف معاه هذا الكود
الكود:
global.LEVEL_UNLOCKED += 1;
avatar
ALMEHMADI
 
 

الجنس : ذكر
عدد المساهمات : 89



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

رد: محتاج مساعدتكم يشباب

مُساهمة من طرف ALMEHMADI في الأربعاء يناير 29, 2014 8:22 pm

هذا لو كان عندك ثلاث مراحل...فقط لتعرف الطريقة ..فاذا فهمتها راح تزود اللي ودك... 
تحياتي لك اخوي..
avatar
ALMEHMADI
 
 

الجنس : ذكر
عدد المساهمات : 89



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

رد: محتاج مساعدتكم يشباب

مُساهمة من طرف game_maker في الخميس يناير 30, 2014 8:49 pm

الف شكرا ياستاذ ALMEHMADI 
انا فهمت من طريقه حضرتك الطريقه الى فى الموضوع الاخر الف شكر لحضرتك جدا بس فى مشكله غريبه ظهرت معى 
الكود:
FATAL ERROR in
action number 1
of Mouse Event for Left Released
for object obj_1:

############################################################################################
VMError!! Occurred - Push :: Execution Error - Variable Get -5.lvl1(100020, 0)
 at gml_Object_obj_1_Mouse_7 (line 2) - __b__ = action_if_variable( global.lvl1, false, 0 );
############################################################################################

ارجو مساعده حضرتك فى هذا النقطه وشكرا جدا لحضرتك
avatar
game_maker
 
 

الجنس : ذكر
عدد المساهمات : 18



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

رد: محتاج مساعدتكم يشباب

مُساهمة من طرف game_maker في الجمعة يناير 31, 2014 5:11 am

ارجو حل لهذه المشكله
avatar
game_maker
 
 

الجنس : ذكر
عدد المساهمات : 18



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

رد: محتاج مساعدتكم يشباب

مُساهمة من طرف game_maker في الجمعة يناير 31, 2014 1:53 pm

بليز ارجو الرد يشباب انا هسلم اللعبه دى النهارده ومحتاج احل هذه المشكله
avatar
game_maker
 
 

الجنس : ذكر
عدد المساهمات : 18



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

رد: محتاج مساعدتكم يشباب

مُساهمة من طرف ALMEHMADI في الجمعة يناير 31, 2014 10:47 pm

انت وش كاتب في الأوبجكت obj_1
في الحدث الأول .. اللي هو Left Released
avatar
ALMEHMADI
 
 

الجنس : ذكر
عدد المساهمات : 89



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

رد: محتاج مساعدتكم يشباب

مُساهمة من طرف game_maker في الجمعة يناير 31, 2014 11:35 pm

انا كاتب فيها نفس الى مكتوب فى المثال الى فى موضوع 
http://www.learngm.com/t152-topic
من شرح حضرتك فهمت هذه الطريقه الى فى الموضوع السابق
avatar
game_maker
 
 

الجنس : ذكر
عدد المساهمات : 18



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

رد: محتاج مساعدتكم يشباب

مُساهمة من طرف ALMEHMADI في السبت فبراير 01, 2014 11:14 pm

تفضل يا اخوي ... طبق اللي ف الموضوع ذا بالملي ... ومستحيل يعطيك ايرور ... لأني سويت كل شي وشغال تمام ...... ولكن تنبيه ...

لا تقلد بس /// افهم . افهم . افهم
حتى  تقدر تغير وتضيف اللي تبي ..
avatar
ALMEHMADI
 
 

الجنس : ذكر
عدد المساهمات : 89



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

رد: محتاج مساعدتكم يشباب

مُساهمة من طرف ALMEHMADI في السبت فبراير 01, 2014 11:14 pm

avatar
ALMEHMADI
 
 

الجنس : ذكر
عدد المساهمات : 89



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة


صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى